Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Stream Lol'a i innych gier

CMGhostMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam pytanie, czy dam radę uciągnąć stream na serwisie twitch tv chodzi głównie o grę league of legends, CS:GO i inne.

Mój sprzęt :

Procesor : 4x Intel Core i5 - 2430M 2.40 GHz

6 GB Ram

Karta Graficzna : Nvidia GeForce GT 520MX

Internet : 20 Mbps szybkość ściągania, 2 Mbps szybkość pobierania (wg. speedtestu, którego znalazłem na stronie internetowej). Myslałem, żeby streamować w OBS'ie podobno mało obciąża komputer. Jeżeli jest możliwość streamowania w miarę dogodnych ustawieniach dla widza, bez uprzykrzania mi gry, proszę o podanie mi proponowanych ustawień programu.

Opublikowano

Powinno uciągnąć stream w hd, problemem może byc upload, ale tu sam musisz popróbowac jak będzie działać.

http://obsproject.com/estimator - to może sie przydać

http://obsproject.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=642 - a tutaj o co chodzi z ustawieniami.

Co do ustawień to rozkmiń powyższy temat i sam pokombinuj, zobacz jak procesor reaguje na poszczególne ustawienia i nagraj coś lokalnie.

Opublikowano

Z tą kartą raczej nie,z nią powinieneś mieć problemy w zwykłej grze(ustawienia wysokie/najwyższe)a co mówić tu o stremowaniu,a jeśli grasz na low'ie to będziesz miał mniejszą oglądalnosć.

Net jest dobry i idelnie starczy,a procesor musi się nudzisz przy karcię graficznej.

Czyli polecam Ci all low ustawienia,wyłączenie synch.pionowej oraz odpalenie komputer przez game boost'era.

Opublikowano

A jaką kartę graficzną polecacie dla tego procka ? Zapomniałem dodać, że jest to laptop/notebook. Czy jest możliwość wymiany w nim karty graficznej ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...